27 de març 2022

Obrim La Maledicció de la Muntanya de Tor

Bona nit, seguidor/a del misteri de Tor. Benvingut/da.

Estrenem el bloc La Maledicció de la Muntanya de Tor, amb aquesta primera entrada.

Si has arribat fins aquí ha estat perquè et qüestiones les coses i potser també perquè t'hagis impregnat de l'essència de la maledicció de la Muntanya de Tor i els seus misteriosos successos.

Obrint aquest bloc, pretenem fer un recull virtual sobre tot el que tingui relació directa o indirecta amb Tor, i els malaurats esdeveniments històrics que van canviar aquest poblet del Pirineu lleidatà d'una manera tan radicalment fosca per sempre més.

Citarem i analitzarem pam a pam, amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar, la trama, els personatges, els fets, els documents, i tot allò que es pugui analitzar amb el material periodístic, policial, judicial, particular i privat del que disposem o del que es pugui arribar a aconseguir, sempre, insistim, amb la participació de tothom que s'hi senti amb prou motivació per dur-ho a terme.

La nostra iniciativa ve arrelada al fet que, una vegada redescobert el cas i tota la informació a l'abast del públic, com ja sabem tots; l'inestimable llibre d'en Carles Porta, el reportatge del mateix Porta per al 30' de TV3, amb el títol Tor, la Muntanya Maleïda, els 'podcast' de Cat Ràdio i el tractament mediàtic que se'n va fer pels mitjans informatius, així com l'èxit rotund a nivell d'audiència que va esdevenir a tot el Principat i més enllà, un tema d'aquest gruix mediàtic no podia restar oblidat i ha de mantenir-se viu, tal i com són aquests fets dignes de la ment dels millors guionistes del gènere de novel·la negra, dramàtics però, de la nostra història més recent.

Així doncs, desitgem que el material del bloc ens enganxi a tots i totes, i les aportacions i opinions de tothom el facin cada vegada més gran.


Salut i fins aviat.Entrada Destacada

Tercer Capítol de 'Tor, la Muntanya Maleïda': 'Palanca'

Salutacions cordials i benvinguts sigueu a aquesta nova entrada al bloc de la història del poble de les tretze cases. Com cada setmana, escr...