16 de juny 2022

La Guàrdia de Franco a Tor

Salutacions, seguidors del misteri de la MMT.

En aquesta ocasió, el col·laborador del bloc ens vol parlar de la guàrdia mora reclutada per Franco, que importà del Marroc per combatre al costat del bàndol feixista durant la Guerra Civil espanyola, tan temuda pel bàndol republicà pel grau de sadisme, violència extrema i pels crims de tota mena comesos contra la població civil.

Foren encarregats de combatre els maquis amb tot l'odi i maldat que els caracteritzava, i així van arribar fins als Pirineus. Però no seguirem el fil i passarem a llegir la pàgina de Luciérnaga titulada Los rifeños en Tor.

 

Salut

@El Minaire.-

 

El Llibre de Rubén Castañer (3a entrada)

Salutacions, visitants de la Maledicció de la Muntanya de Tor.

Tal i com hem escrit en entrades anteriors (1a i 2a), Rubén Castañer va impulsar la redacció d'un llibre que ens donarà una segona versió a la que fins ara n'era l'oficial en els successos de la Muntanya de Tor.


Des del bloc de la MMT hem pogut contactar amb l'escriptor, que juntament amb familiars de Castañer, estan acabant aquest misteriós llibre que de ben segur no ens deixarà indiferents, i estem desitjant poder llegir-lo el més aviat possible, doncs de ben segur que ens aportarà valuoses informacions sobre el cas, i ens permetrà conèixer amb més profunditat la vida de Rubén Castañer, que precisament avui hagués fet vuitanta sis anys, però lamentablement ens va deixar el passat mes de gener. Des d'aquestes línies en volem fer ressò doncs, recordant la memòria del que fou batejat alguna vegada com "el hombre del puñado de dólares", mentre n'esperem la seva història viscuda a Tor i el que li va suposar entrar en aquell negoci finalment fallit.

 

Romandrem pendents als progressos de l'obra de Rubén Castañer materialitzada en un llibre, i us mantindrem informats en aquest bloc, tot col·laborant en el que ens sigui possible amb escriptor i família de Castañer.
Salut

@El Minaire.-

 

Entrada Destacada

Nova Actualització de la Cronologia dels Fets de Tor

Salutacions i benvinguts sigueu una vegada més a la MMT . Tot just acabem d'actualitzar l'entrada titulada Cronologia dels Fets de T...