21/12/2022 - Segre.com - Carta al Director: Una taca al paradís de Tor

Aquest mes de desembre del 2.022, el diari digital Segre.com, està aprofitant per a publicar algunes notícies relacionades amb Tor i la seva muntanya, i les anem recollint al bloc.
Aquesta notícia en concret, o més que una notícia podríem dir que ve a ser una reivindicació en forma de queixa, es tracta de la carta dirigida al director del mitjà, escrita per un dels hereus de la finca. El veí o veïna de Tor es queixa de l'incivisme que impera a la muntanya (com tothom sap finca privada) per part de forasters sense cap mena de respecte ni escrúpols per l'entorn natural on és situat aquest paradís del Pirineu català.
Des d'aquest bloc, ens solidaritzem amb els veïns de Tor, i condemnem el mal ús que se'n pugui fer dels camins propietat de la societat de copropietaris, així com de tota la finca en general, inclòs el poble i el seu entorn. Per això demanem des d'aquí respecte i consideració per un dels últims reductes naturals que conserven encara la seva essència des de temps remots, i que tota visita forastera hi passi el més desapercebuda possible, a un entorn fràgil que cal preservar tot tenint especial cura de la nostra activitat.
Potser el turisme literari i el turisme negre no hagin fet prou bé a aquest racó del Pirineu, o potser no s'ha sabut o pogut preservar-lo com toca. Sigui com sigui, la massificació no és bona per a res ni per a ningú, doncs Tor i la seva singular muntanya ja han vist passar potser massa turistes morbosos i d'altres d'irresponsables que han volgut visitar aquest racó del Pirineu, i no han sabut respectar-lo. Una llàstima, de veritat, perque quan arriben les prohibicions i els tancaments de vies particulars, això no agrada ningú, però de vegades no es deixa cap altra alternativa.
No voldria fer cap demagògia ni ofendre ningú, però em sorgeix una pregunta retòrica al respecte de tot plegat: Cal un altre Palanca que vetlli per la muntanya de Tor i el seu entorn?
 


Pàgina descarregada del lloc web del diari Segre.com


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada Destacada

Tercer Capítol de 'Tor, la Muntanya Maleïda': 'Palanca'

Salutacions cordials i benvinguts sigueu a aquesta nova entrada al bloc de la història del poble de les tretze cases. Com cada setmana, escr...