05 de gener 2023

Primer Aniversari de la Mort de Rubén Castañer

Salutacions i benvinguts a una nova entrada al bloc La Maledicció de la Muntanya de Tor.

Tal dia com avui de fa justament un any, va traspassar l'home que una vegada fou el primer A.P.I. del Principat d'Andorra, on es forjà un fructífer negoci immobiliari, dedicat també a una causa per al País dels Pirineus que mai li fou reconeguda. Un dels protagonistes imprescindibles de la història de Tor. En la seva memòria volem fer un recordatori del que havia de ser el promotor de les pistes d'esquí a la muntanya de Tor. Un projecte que va tenir al cap fins a la seva mort, i que d'alguna manera, fou un somni incomplert. Només a la literatura d'aquest bloc se li ha donat vida en forma de relat de ficció. És una forma d'imaginar-nos com hauria pogut ser aquell complex d'hivern, que d'entrada ja es preveia el més gran dels Pirineus i un dels més grans d'Europa.

Rubén Castañer va deixar un llegat autobiogràfic i documental que estava redactant en equip amb el seu amic i escriptor d'aquesta obra literària. Una obra que aquest 2.023 està previst que vegi la llum, per explicar una altra versió sobre els fets de Tor escrita per un dels seus protagonistes. Possiblement, també ens ajudi a veure una imatge diferent de la que fins ara ens havien venut sobre aquest home polèmic, potser, però en cap cas un mafiós solitari i incomprès com s'ha insinuat per part d'alguns autors del 'true crime'.

Desitgem poder llegir aquesta herència de Castañer en forma de llibre, presentar-la al bloc i difondre'n i opinar sobre la seva versió dels fets que va viure i va patir a Tor.

Enviem una salutació especial a la família i amics de Rubén Castañer, tot desitjant-los el millor per aquest 2.023 que es preveu ben carregat de primícies pel que fa al cas de la muntanya de la discòrdia, que per fi ens portarà les memòries de "l'home del grapat de dòlars".

 


 

 

 

Entrada Destacada

El Turisme Negre Torna a Sorgir a l'Escena Actual de Tor amb la Sèrie de Carles Porta

Salutacions, seguidors del bloc. Benvinguts una vegada més a la Maledicció de la Muntanya de Tor. Com ja sabeu, fa pocs dies va comparèixer ...