Todos los caminos llevan a Tor

En 1982, año del mundial en España, en Tor llegaron unas lluvias poco corrientes por su abundancia y arrasaron con las tierras de la zona, desplazándolas como tsunamis terrestres y avalanchas de cascotes y rocas. Durante unos diez meses, la carretera de Tor quedó obstruida, y más allá de parecer un problema de aislamiento, el contrabando por la carretera de Palanca estuvo muy activo, según las quejas de Sansa, seguramente por competencia, acusó a su archi-enemigo de traficar con madera. Los caminos de Tor tienen una forma muy curiosa, ya que desde el aire, de norte a sur, parecen formar una gran Y donde la carretera de Alins sería la base, y luego al dividirse, a la derecha quedaría la carretera de Palanca y a la izquierda la carretera de Sansa. Más hacia el norte se vuelven a unir para subir hacia Andorra, pero vayas por donde vayas, aquel embudo, en su parte baja termina en la aldea de Tor. Vayas por donde vayas todos los caminos conducen a Tor. Aunque sea una extensión bestial, la más grande de los Pirineos, como tierras privadas… Y eso me hace pensar… ¿Cómo un abuelo como Sansa, podía controlar tan bastas extensiones, si ni siquiera se fiaba de sus hippies, porque dejada la casa atada con hilos y alambres para que no entrara nadie? ¿Por qué narices los llevó allí si no se fiaba? ¿Cómo se lo hizo un anciano montañés para reclutar a tantos hippies?

 

Luciérnaga.-

 

 

3 comentaris:

 1. Bona nit, gent del misteri. Bona nit company Luciérnaga.
  Se suposa que en Sansa pretenia fer veure que sempre hi vivia a Tor, ja en sabem el motiu principal, i a l'hora també li agradava tenir companyia i necessitava ajuda amb el seu bestiar i les seves finques. Així va ser com es va envoltar dels 'hippies' als que feia falses promeses, i els prometia les mateixes terres a tots si feien el que ell els manés. Com els va reclutar, doncs suposo que deuria córrer la veu i entre ells avisaven altres perduts i acabaven tots malvivint allà dalt.
  El que no se sap com el va reclutar, va ser en Miquel Asensio, (Miquel Olivella al llibre d'en Porta) el suposat 'Skin' que li feia de guardaespatlles i vivia a la mateixa casa Sansa, per sorpresa d'en Gregori d'Aulèstia, el 'hippie' de confiança del vell Sansa, que no es va guanyar aquell dret i no entenia com podia ser que un nano acabat d'arribar a Tor, tingués el privilegi de poder viure sota el mateix sostre que el seu mentor i amo. Potser aquesta jugada de tenir tants perduts i fracassats enganyats, rondant per allà dalt, al final li va passar factura; una factura que va haver de pagar amb la seva pròpia vida. Això si, el primer sospitós, el tal Asensio, va ser detingut i posat en llibertat per manca de proves, encara que no podríem descartar la seva possible implicació al crim, doncs el muntatge de la nota manuscrita trobada per la Guàrdia Civil va fer el seu joc en exculpar el sospitós, una coartada indiscutible, doncs la G.C. va interpretar que ningú podia ser tan ruc d'assassinar una persona i deixar-hi una nota amb les seves dades personals.
  Si arriba el dia que en Carles Porta digui qui creu que és l'assassí d'en Sansa, si és que encara és viu, ens en farem ressó al blog, per suposat, però la meva opinió és que podria ser algú del seu entorn del poble de Tor, encara que com asseguren alguns dels pesonatges, al vell tothom el volia matar.

  Salut
  El Minaire.-

  ResponElimina
 2. Embolica que fa fort! Como dirían... eso amplía la lista de sospechosos a muchísima gente.

  ResponElimina
 3. Bona tarda, seguidors de la MMT.
  Exacte, company. De fet, el 'Patter de Tor', Carles Porta, deia que a ell li sortien fins a 14 mòbils diferents per l'assassinat del vell Sansa, amb sospitosos inclosos. És el que passa quan et fas tants enemics... si algun dia passa alguna cosa, la policia va perduda.
  Per cert, voldria fer una correcció al nom de l'anterior comentari en aquesta pàgina: el nom de Miquel Asensio; és Miguel Aguilar Asensio, el famós 'skin' que li feia de guardaespatlles a en Montané.

  Salut
  El Minaire.-

  ResponElimina

Els vostres comentaris passaran una moderació prèvia i en breu seran publicats. Gràcies per la vostra participació.

Entrada Destacada

Entrevisten Carles Porta a Rac1: "M'ha trucat un dels personatges de 'Tor' dient que m'ha amagat informació"

Salutacions cordials i benvinguts sigueu una vegada més a la Maledicció de la Muntanya de Tor, seguidors del bloc.     El passat 9/7/24 van ...