17 de juny 2022

La Docusèrie de TV3 Tor, la Muntanya Maleïda s'Estrenarà al Març

Bona nit i salutacions, visitants de la MMT.

Com ja hem escrit en altres entrades, i tal i com s'ha publicat en alguns mitjans de comunicació a internet, TV3 està preparant una sèrie documental amb Carles Porta que serà basada en el seu llibre Tor, tretze cases i tres morts. Se suposa que, en aquest documental, a més a més, coneixerem noves informacions en relació a la Muntanya de Tor i els seus successos, en base al material que Porta i el seu equip aconseguiren enregistrar mentre elaboraven el 30' per TV3 l'any 1.997, que si no anem errats assegurava tenir més de 30 hores de continguts inèdits, i molta més informació recopilada durant les investigacions que van dur a terme.

En vàries ocasions, Carles Porta proposà a TV3 explotar aquest material que fins ara havia quedat emmagatzemat i oblidat en alguna prestatgeria de l'hemeroteca de la Televisió de Catalunya, esperant el moment per veure la llum, i pel que sembla i aquest bloc ha pogut saber gràcies a la filtració d'un contacte anònim, l'estrena de l'esperat documental en forma de serial per a televisió, ja té data i serà el març del 2.023, doncs ara mateix es troba en fase de preparació per a la seva emissió.

Fins aleshores us anirem informant de tota novetat que arribi a la redacció de la MMT en relació a aquesta 'docusèrie' tan esperada des de feia anys.


 

La Guàrdia de Franco a Tor

Salutacions, seguidors del misteri de la MMT.

En aquesta ocasió, el col·laborador del bloc ens vol parlar de la guàrdia mora reclutada per Franco, que importà del Marroc per combatre al costat del bàndol feixista durant la Guerra Civil espanyola, tan temuda pel bàndol republicà pel grau de sadisme, violència extrema i pels crims de tota mena comesos contra la població civil.

Foren encarregats de combatre els maquis amb tot l'odi i maldat que els caracteritzava, i així van arribar fins als Pirineus. Però no seguirem el fil i passarem a llegir la pàgina de Luciérnaga titulada Los rifeños en Tor.

 


 

Entrada Destacada

Setè Capítol de 'Tor': Els Contrabandistes

Salutacions i benvinguts a l'entrada de la ressenya del capítol VII de 'Tor', la sèrie documental de Carles Porta, al bloc de la...