Intentos de asesinato contra Sansa

Casi pasa desapercibido, al menos al leerlo de seguido, pero en la página 314 de Tor: La montaña maldita del gran investigador Carles Porta, puede leerse claramente; antes de su muerte en 1995 a manos de una persona desconocida, sorprendentemente, se cita un dato que apenas aparece en otras crónicas, entrevistas o vídeos. Al viejo y fornido montañés, Sansa, lo intentaron asesinar, y no una, sino hasta dos veces. El testigo de todo esto es el último abogado de Sansa, Gómez de Olarte, que desvela que el propio Sansa le contó que una vez lo agredieron, en otra ocasión intentaron ahogarlo, y en un tercer altercado, hasta le pegaron un tiro. Esto dispara varias preguntas y más suspense e interrogantes. ¿Quién atacó a Sansa? ¿Cuántas veces sufrió ataques? ¿Y los hippies que lo protegían sabían algo? ¿Sansa denunció estos hechos tan extremos? ¿Si le pegaron un tiro acudió a un hospital y hay constancia de esto?

 

 

Luciérnaga.

 

 


1 comentari:

 1. Bona nit amic Luciérnaga. Bona nit visitants de la MMT.
  Interessant apunt el que ens proposes, company.
  Realment resulta interessant aquesta informació descoberta per en Porta gràcies al darrer lletrat d'en Sansa, encara que sembla estrany que el mateix investigador i periodista no li donés massa importància al tema, doncs possiblement el suposat o suposats agressors podrien haver estat perfectament els mateixos que finalment posaren fi a la vida d'en Josep Montané Baró.
  També destaca el fet que la Guàrdia Civil no en tingués constància d'aquests atemptats, però també podria ser que aquesta informació no hagués transcendit de fonts policials. Al marge d'això, si en Sansa hagués visitat el metge o l'hospital per que li guarissin les ferides de les agressions sofertes, i més si una d'elles es tractava de ferida de bala, hi hagués restat alguna informació al respecte als arxius mèdics corresponents.
  Podem suposar aleshores que en Sansa es feia acompanyar d'un guardaespatlles per que temia per la seva vida, que ja havia estat objecte d'alguns atemptats, encara que també podem sospitar d'aquest, doncs com hem comentat en altres pàgines, el Miguel Aguilar deixa força sospites sobre el crim del vell Sansa. Seria irònic pensar que el mateix que fou contractat per protegir-lo, acabés assassinant-lo a la seva pròpia casa. Tot i així no en podem descartar cap hipòtesi, doncs el sumari per l'assassinat d'en Montané resta tancat però el misteri encara és ben obert.

  Salut
  @El Minaire

  ResponElimina

Entrada Destacada

Tercer Capítol de 'Tor, la Muntanya Maleïda': 'Palanca'

Salutacions cordials i benvinguts sigueu a aquesta nova entrada al bloc de la història del poble de les tretze cases. Com cada setmana, escr...