14/01/1997 - La Vanguardia: La Audiencia de Lleida exige un pacto a los que quieran ser dueños de la montaña de Tor

Retall del diari La Vanguardia del 14 de gener del 1.997, on l'Audiència Judicial de Lleida exigeix un pacte als copropietaris de la Muntanya de Tor, si és que volen seguir sent-ho. És d'imaginar que el que pretenia aquesta Audiència era posar pau en una guerra que duia anys d'enfrontaments de tota mena; judicials, verbals, i fins i tot físics amb tres morts directament relacionades, la darrera recordem, encara per resoldre.

El més rellevant potser a destacar, són les consideracions que fa la sentència, com ara la nul·litat parcial dels estatuts signats el 1.896 quan es va formar la "Sociedad de Condueños de la Montaña de Tor", incompatibles amb el codi civil, i per tant susceptibles de ser modificats per adaptar-los a la moderna llei de les muntanyes veïnals en copropietat. Lògicament uns estatuts signats abans d'entrar en joc el propi codi civil a l'època, a finals del segle XX esdevingueren totalment caducs i obsolets.

També cal destacar el que diu aquesta llei al respecte de les copropietats com la Muntanya de Tor:  són béns indivisibles, inalienables, imprescriptibles, i inembargables, fet aquest darrer que destaca amb accions dutes a terme per impagaments d'impostos de la Muntanya de Tor.

I per acabar, ens relata la notícia que pot ser una sentència salomònica, però que alguns mitjans jurídics dubten que aquesta tanqui la problemàtica de Tor, i que enterri la destral de guerra dels enfrontats pels interessos econòmics d'aquesta singular propietat. I efectivament, així va ser.Pàgina descarregada de l'hemeroteca de La Vanguardia. lavanguardia.com/hemeroteca

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada Destacada

Història de Tor: La Minicentral Elèctrica

Salutacions cordials, seguidors del bloc. Benvinguts sigueu a una nova entrada a la MMT . Si heu llegit ' Tor, tretze cases i tres morts...