Más Madera

Otro hecho que hace que nos llevemos las manos a la cabeza, es la situación que vivieron Josep Mont Guitart y Marlyn Pinto, encarcelados por el juez de Tremp en octubre de 1995. No fueron liberados hasta diciembre de 1996. Mont había trabajado para Sansa como secretario/administrador, y según el testimonio de Antoni Gil, que presenció la agresión, Mont y Pinto provocaron la muerte de Sansa. El problema vino cuando el testimonio de Antoni Gil hizo aguas por todas partes; no se pudo demostrar que Antoni Gil viajara de Mallorca a Tor en las fechas del crimen, ni que presenciara la agresión. Es más, los abogados de Mont y Pinto, demostraron que Antoni Gil, justo aquellos días, estaba de vacaciones en Palma de Mallorca. Según Mont, la Guardia Civil obligó a Gil a declarar, para que ellos dos fueran los cabezas de turco. La pregunta es: ¿En algún momento del caso, aún con los acusados encarcelados, se comprobó si esta información era cierta? ¿Y si lo era, por qué nadie hizo nada?

 

Luciérnaga.

 

 

1 comentari:

 1. Bona nit, mestre Luciérnaga.
  Una altra incògnita de la història.
  La meva opinió sobre Antoni Gil, a banda de les qualificacions que va fer a l'informe la forense que el va visitar, és que en contra del que diu en Porta al llibre, no crec que ni fos al lloc d'autos ni que participés en el crim, més aviat va ser subornat o potser amenaçat per l'autor o autors de l'assassinat, perque aquest o aquests, tinguessin una coartada pre-cuinada dissipant així qualsevol mena de sospita. L'empresonament de la parella de fracassats, Pinto i Mont, va ser un alleujament tant per als instructors del sumari com per als investigadors de la Guàrdia Civil, i estic segur que per a més persones que necessitàven aquest moviment a la partida que representava en aquell moment el cas del crim del vell Sansa,en un moment clau i en una situació preparada que havia resultat perfecta. Tant els mitjans de comunicació com l'opinió pública, en van quedar satisfets; Es produeïx un homicidi i al cap de poc temps ja tenim culpables i engarjolats. Escac i mat. Era necessari que la parella de fracassats es mantinguessin a l'ombra durant aquell temps, i així va ser, no res casual, no res fora del previst pels titellaires que movien els fils. El mateix va costar al poder judicial de Tremp engarjolar-los, com alliberar-los. Com se sol dir en castellà: Yo me lo guiso, yo me lo como, ni més ni menys.
  Salut
  El Minaire.-

  ResponElimina

Entrada Destacada

Mor l'Advocat de la Família Sansa i Porta Posa Data a l'Estrena de l'Esperada Docusèrie de Tor

Salutacions i benvinguts sigueu una vegada més a l'únic bloc especialitzat amb la història del poble de les tretze cases, La Maledicció ...