25 de febrer 2023

Palanca, Participant a la Caravana de Solters del 1.985 a Sort

Salutacions i benvinguts sigueu a una nova edició a La Maledicció de la Muntanya de Tor.

L'any 1.985, Josep Cases, conegut també amb el sobrenom d'El Terrisses o El Patilles, va impulsar i dirigir l'Associació Solters del Pallars, una entitat creada amb la iniciativa de frenar la despoblació a la comarca, que organitzà una caravana de solters coincidint amb el carnaval del mateix any.
El mateix Josep Cases ho va explicar en una entrevista l'any 2.010 a Sort Actual: «Volíem frenar la despoblació del Pallars».
Avui mateix, el compte de Twitter de l'Ajuntament de Sort (@ajuntamentsort) en recuperava una fotografia inèdita on hi apareix Palanca conduint un cavall muntat per la ja desapareguda cantant Núria Feliu, padrina de l'esdeveniment que, segons l'organització, va ser tot un èxit.
 
  
Com es pot deduir per aquesta fotografia, Palanca va participar a la caravana de solters del Pallars, per provar sort, com també va declarar al mitjà digital Sort Actual: «Tornaria a repetir-ho, va ser una experiència molt divertida».
A continuació podeu veure el vídeo original emès al 30' de TV3 el 1.985 que hem enllaçat a Twitter, i que ja és al canal de YouTube del bloc, sota el títol Sort: El carnaval dels solters.
 
 A banda de la part curiosa de la notícia, cal esmentar també que Josep Cases, àlies 'El Patilles' i 'El Terrisses', ja va tenir presència amb anterioritat a un parell d'entrades a aquest bloc; quan vam parlar de la notícia publicada per Segre.com amb el titular 'Vehicles abandonats i abocaments de brossa a l'accés a la muntanya de Tor', i amb una frase cèlebre a 'Les frases cèlebres dels personatges de Tor'.
També cal esmentar que aquest personatge d'El Patilles' es troba amb Carles Porta quan aquest cerca el contrabandista anomenat Batallé per a entrevistar-lo, mentre investigava per al reportatge del 30' Tor, la muntanya maleïda el 1.997. 'El Patilles' s'ofereix per ajudar el periodista a reunir-se amb Batallé, reunió que recordem, sortirà ben cara a Porta.
Josep Comes, Jordi Riba, i Batallé eren tres amics en comú, possiblement relacionats amb el contraban, però això només és una especulació nostra.

TVE a Catalunya també es va fer ressò de la notícia a les seves emissions amb el vídeo que podeu veure a continuació des del canal de YouTube del bloc. 
 So de mala qualitat. Apujeu el volum del vostre sistema d'àudio.
 
 
 
Bloc MMT 

Entrada Destacada

Setè Capítol de 'Tor': Els Contrabandistes

Salutacions i benvinguts a l'entrada de la ressenya del capítol VII de 'Tor', la sèrie documental de Carles Porta, al bloc de la...