07 de març 2024

Carles Porta Reedita 'Tor, Tretze Cases i Tres Morts'

Benvinguts sigueu a la Maledicció de la Muntanya de Tor, seguidors del bloc.

Hem sabut fa ben poc que, el passat 2.023, el periodista i escriptor Carles Porta, va reeditar el seu èxit literari que des de la seva estrena el 2.005, ha venut més de 60.000 exemplars. Com ja sabeu, es tracta d'una de les seves obres més populars entre els aficionats a la història de Tor i la seva malastruga muntanya. Si, 'Tor, tretze cases i tres morts' es reinventa, o potser més ben dit, es corregeix amb una sèrie de noves aportacions i matisos a l'obra original del 2.005, on pel que sembla, es posen els noms originals als personatges que Porta va presentar a la seva novel·la amb pseudònims, algun d'ells per cert, per obligació sota dures amenaces a la seva persona. Ja podeu endevinar, si recordeu el personatge de l'Olivella a partir de la tercera edició del llibre, el motiu concret pel que el periodista va fer canviar el nom original de Miquel Aguilera, una anècdota que protagonitza un dels capítols del podcast de Catalunya Ràdio del 2.018 que van batejar amb el mateix títol que la novel·la de Porta.
Segons expliquen al diari digital 'La Mañana', a la nova reedició de la novel·la en qüestió, també s'hi afegeixen imatges inèdites fins ara. També deixen clar però que el crim de Sansa no es resol, però se'n fa una aproximació a les circumstàncies del crim i, segons Porta, els nombrosos sospitosos del crim que hi va trobar.
Segons 'La Mañana', l'obra també s'ha editat en castellà i alemany, dues llengües amb les que també va tenir un èxit considerable, enganxant aficionats incondicionals a aquesta història.
Encara sense haver-la llegit, podríem aventurar potser que aquesta atrafegada reedició hagi estat la causa de l'endarreriment de la ja tan famosa i tan esperada docusèrie de no ficció de Carles Porta? Des de l'edició d'aquest bloc ja us avanço que potser podríem tenir algunes sorpreses inesperades, però serem prudents i ens esperarem a llegir el llibre abans de fer cap valoració al respecte. Fins aleshores, esteu atents al nostre perfil a X (Twitter) perquè farem una entrada comentant aquesta reedició tan inquietant.
 
 

 
  
 
Bloc MMT

Entrada Destacada

Entrevisten Carles Porta a Rac1: "M'ha trucat un dels personatges de 'Tor' dient que m'ha amagat informació"

Salutacions cordials i benvinguts sigueu una vegada més a la Maledicció de la Muntanya de Tor, seguidors del bloc.     El passat 9/7/24 van ...