25 de setembre 2022

Les Frases Cèlebres dels Personatges de Tor

Salut tingueu i benvinguts sigueu a aquesta nova entrada del bloc de la Maledicció de la Muntanya de Tor.

A la història més recent de Tor, els seus protagonistes, van pronunciar algunes frases i expressions que potser sense adonar-se'n, van quedar mitificades com a símbols o etiquetes de cada fet i cada situació on foren dites per primera vegada. No entendríem la història de Tor sense aquestes expressions tan autèntiques de les persones que van forjar la història real més polèmica dels Pirineus.

Ens agradaria doncs fer un recull, com a recordatori de cadascuna de les frases que digueren els personatges més destacats de la història de Tor i la seva muntanya, perquè quedin així a la memòria d'aquest bloc, i les podem llegir quan les vulguem recordar, i recordem també cada personatge i la seva història.

Comencem per la que podria ser la frase que defineix més encertadament el cas de Tor, pronunciada per l'advocat Sapena, representant de la família de Sansa.

 «De vegades penso que la més desbordada imaginació d’un guionista de TV fent un argument recargolat, dramàtic, tràgic, complicat, no hagués superat, ni superaria el que, desgraciadament, a la vida real, estem veient a Tor, i estan vivint a Tor»

 

 

 «Yo creo que la Justicia llega a todas partes, pero a veces es lenta y Tor está muy lejos» Joaquín Hortal, advocat de Rubén Castañer.

 


 

  «Aquells abellots ja portaven la maledicció de la mort» Pilar de Casa Sisquet, coneguda també com la Sisqueta.

 

 


 

 «Per fondo que sigo el foc, lo fum sempre respira» Angeleta, veïna de Tor.

 


 

  «Me van robar, me van intentar matar, i encara sóc jo lo cabrón! Només em queda una solució: morir matant!» Jordi Riba, Palanca de Tor.

 

 


 

 «A Tor, s'hi respirava sang» Josep Cases, "El Patilles" o "El Terrisses" de Sort.

 


 

«Estava no mort, podrit!» La Pilar de Casa Sisqueta.

 

 

 

 «Hi havia una mà negra que aleshores ja la vam captar de seguida» Rubén Castañer. «Els mals de Tor van començar el dia que es va ensorrar el sostre de l’ermita de Sant Ambròs» Gregori de Aulestia. 

 «Sansa, Palanca, i Cerdà havien acumulat tot l'odi dels seus pares i padrins i l'havien multiplicat per la misèria» Veí de Tor.

Bloc MMT

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada Destacada

Tercer Capítol de 'Tor, la Muntanya Maleïda': 'Palanca'

Salutacions cordials i benvinguts sigueu a aquesta nova entrada al bloc de la història del poble de les tretze cases. Com cada setmana, escr...