06 de maig 2023

'Das Dorf', Reportatge de Veronica Frenzel per a Stern Crime a la Muntanya de Tor

Benvinguts sigueu a una nova entrada al bloc del misteri de la muntanya de Tor, La MMT.

L'octubre del passat 2.022, dedicàvem una entrada (Reportatge Fotogràfic de Hahn+Hartung a Tor per a Stern Crime) al reportatge fotogràfic que l'estudi alemany Hahn+Hartung va realitzar per encàrrec de la revista Stern Crime a Tor. Treball gràfic que anava lligat al reportatge periodístic que la reportera independent Veronica Frenzel va elaborar per a aquesta revista alemanya del 'true crime'. Frenzel va viatjar en el temps i l'espai per posar-se a la pell dels ja mítics personatges de la història més recent de Tor, mirant de donar als lectors de parla alemanya una acurada perspectiva sobre els darrers afers a la muntanya misteriosa.
 
 

 
Frenzel es va entrevistar amb els personatges que encara eren vius al moment del reportatge; com ara Palanca, Rubén Castañer, Pilar Tomàs (Pili de Casa Sisqueta), i alguns d'altres podríem dir més tèrbols, on hi fa esment d'alguns fets que potser no tinguem tan presents, com ara que la mare de Palanca es va traure la vida i des d'aleshores el seu oncle, Vicenç Riba, se'n va fer càrrec i l'obligava a fer contraban. També ens parla de la relació Sansa - Palanca, de com es creu que van començar els odis entre aquests dos influents cacics de Tor, i de com es va desenvolupar la seva irreconciliable enemistat al llarg dels lamentables successos que ja coneixem. Tot això ens ajuda a comprendre algunes coses relacionades amb els partícips del succeït a Tor, i ens aporta unes informacions valuoses sobre cadascuna de les figures d'aquests personatges que mai no deixen de sorprendre'ns.
Us recomano doncs que llegiu el reportatge de Veronica Frenzel a la revista Stern Crime*, on trobareu detalls importants del tema que ens ocupa, així com un bon treball periodístic al darrera de cada frase i de cada opinió personal de la reportera:
 
 
 
 'Das Dorf'(La Vila)
 

*Nota important: El reportatge recomanat és escrit en alemany i cal contractar una subscripció a la revista digital Stern Crime per poder-lo llegir i/o descarregar. Hi ha l'opció de la subscripció de prova per un període de 30 dies.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada Destacada

Mor l'Advocat de la Família Sansa i Porta Posa Data a l'Estrena de l'Esperada Docusèrie de Tor

Salutacions i benvinguts sigueu una vegada més a l'únic bloc especialitzat amb la història del poble de les tretze cases, La Maledicció ...